Alla inlägg den 1 april 2009

Av Emmeli - 1 april 2009 18:49

Kom idag ut till en klubb där det vara någon form av lydnadsträning...sen om det var vardags eller nybörjare vet jag ej....detta fick mig att tvinga mig själv att blogga. Ja jag vet det låter illa men nu är ju vädret helt underbart och jag har påtat i trädgården hela dagen!


Min fråga och fundering är: finns det inte fler alternativ än dominanst'nk och ryck i kopplet för korrigering? Hur lång tid kommer det ta innan positiv förstärkning kommer vara så rotad som det lydnadstänk jag såg att de hade idag? Såg en tjej som hade en helt ointresserad hund där ledaren tog kopplet och sen ryckte i kedjan flera gånger, gick fram för att sen överdrivet tvärnita och när hon inte fick kontakt ströp hon hunden osv.....stackars hund som tidigare kanske aldrig korrigerats eller ens lärt sig att kontakt lönar sig....hmmm...skulle vilja ha flera alternativa metoder! Då vill jag med gå kurs en dag!


Sprang över balansen med Molle idag...ser långt ifrån ut som jag vill eftersom han gör små halvhalter på den "riktiga" balansen och här hemma har vi inte kommit till full höjd än. Tänker köra på och ser det som ett framsteg att han nu verkar kommit över att stanna med 2 på 2 av.


Näe nu ska jag ut och raska! KRAM man vet ju aldrig när vi hörs igen!

Ovido - Quiz & Flashcards