Alla inlägg den 22 april 2009

Av Emmeli - 22 april 2009 07:51

Ja det är verkligen Molle. Det var fantastiskt att se dem igen efter semestern och vi har passat på att gå massor med promenader nu när man saknat dem och det så mycket när man inte varit hemma! Rufus har tyvärr lite problem med ett öga (igen) så jag valde att spara honom från gårdagens agilityträning med Malle och Linda så han fick en egen promenad med mig på kvällen och det är alltid lika underbart bara han och jag!


Molle äremot tog jag med mig på träning i hopp om att få en hel del tips av Malle och Linda-vilket jag fick. Det är sååååå skönt att träna med någon annan ibland för att man låser upp sig själv på så små saker eller ser saker så annorlunda bara för att det är ens egna hund. Jag har funderat några dagar nu på Molles kontakfält eftersom jag inte riktigt känt att jag fått de rinnande kontaktfälten som jag vill eller träningen rättare sagt. Jag har tyvärr jämför med Sveriges om inte en av Sveriges bäsa klickertränare (klickerklok.se) och världens bästa kontaktfält (Silvia med hundar) och hela tiden letat efter perfektionism. Vilket säkert har hämmat mig massor i träningen. Malle och jag diskuterade lite....jag funderade...vi diskuterade och så lät jag Molle springa och diskriminerade honom en gång och sen sprang han kontaktfält som aldrig förr! Rann poletten ner igår? Han sprang verkligen hela vägen ner!


Det vi funderade på var om hundarna verkligen kan sätta tassarna på samma ställe var gång med tanke på att de kanske har tassarna på olika ställen när man tränar på plankan. Men nu när Molle lärt sig kommandon "spring" och springer över hela balansen så kanske han hittar ett mönster så att han hamnar på samma ställe hela tiden och anpassar det efter hur jag belönar eller diskrimninerar!? Visst kan balanserna se olika ut men nu ska mitt fokus vara på hans rörelsemönster (dvs se att han inte hoppar) istället för att stirra mig blind på var han sätter tassarna och göra det till en konflikt. Konstigt att man till slut hamnar där när målet från början vara att inte göra kontaktfältena till en konflikt. Jag måste nog inse min förmåga och jobba efter den istället för att stirra mig blind på andra med andra förmågor och bli osäker pga det. Nu ska jag bara inspireras!


Tack Malle och Linda för en fantastisk kväll och ses snart igen! Måste bara säga att det är så häftigt att se att Malles husky är så lik min Molle i sättet att vara och agera på planen! Så olika men ändå så lika! KUL!

Av Emmeli - 22 april 2009 07:36

Nu (eller läs i söndags) har jag kommit hem från min korta semsester i Branäs med hela familjen. Eller mamma, pappa, jag och min ena lillebror åkte upp och hälsade på min andra lillebror som jobbat där några säsonger där utan att jag lyckats åka upp en gång innan (illa!)!


Vi hade tur med vädret så det var sol hela fredagen, lördagen och söndagen när vi åkte hem. Jag hade bestämt min för att åka skidor men det var bara att glömma för jag fick kramp hela tiden i låren. Branäs är inte som Sälen vad gäller antal backar eller bredd på backar men deras backar är betydligt längre och så var snön så tung nu när det var sista dagarna som de hade öppet och solen hade gjort sitt. Lillebror skrattade- vilket han fick igen när han skulle åka skidor en dag och sa samma sak *ha ha*.


Hoppade istället upp på en snowboard som jag provade för 5 år sedan (har inte åkt till fjälls efter det) och lyckades hitta tekniken direkt. Jag är så stolt över mig själv! Det är klart att det inte såg lika glamouröst ut som för bröderna men jag kunde! Så det blev snowboard för hela slanten och det dumma var att vi körde röd backe hela tiden med *ha ha* Sopade i en gång med huvudet ner mot backen (undra då vad folk trodde kom ner från berget?) men klarade mig sen och då växer ju självförtroendet!


Annars har jag bara njutit av att få spendera tid med familjen och sakna min sambo. Är lite lyxigt att åka med sina päron på semester med all service! Tusen tack!


Lite bilder lyckades jag få hem med. Ja de syns nog vilka jag tagit och vilka pappa tagit för han hittade nog inte zoomen *ha ha* Se i galleriet!

Ovido - Quiz & Flashcards